O. T. O.

Ordo Templi Orientis

Črke O.T.O. pomenijo Ordo Templi Orientis, Red orientalskih templjarjev ali Red Vzhodnega Templja. O.T.O. se posveča osvoboditvi posameznika in njegovemu duhovnemu napredku k svetlobi, modrosti, razumevanju in moči. Red uči skozi lepoto, pogum in spoznanje “Univerzalno Bratstvo”. O.T.O. se opira na tradicionalne ideale prostozidarstva in je bil eden prvih redov starega aeona, ki je sprejel Knjigo Zakona (Liber Al vel Legis).

Vsi, ki stremijo k Velikemu Delu in iščejo znanje, željo po druženju in izmenjavi izkušenj so srčno vabljeni v O.T.O.. Struktura O.T.O. temelji na prostozidarski in misterijski šoli stopenj. V teh iniciacijskih stopnjah ležijo globoki misteriji eksistence, ki so podani skozi alegorije in simbole, ki omogočajo posamezniku odkriti njegovo resnično naravo. Vsak moški in ženska, ki je polnoleten, svoboden in dobrega glasu ima pravico do začetnih stopenj O.T.O..

Sestavni del O.T.O. je Gnostična Katoliška Cerkev ( Ecclesia Gnostica Catholica) s svojim javnim in zasebnim ritualom Liber XV – Gnostično Mašo.

O.T.O. je organiziran v svetovnem merilu skozi Lože, Oaze in Campe v katerih se izvajajo Gnostične Maše do raznih drugih skupinskih ritualov, predavanja, seminarji in študijski programi.